Behandelingen

BEHANDELINGEN


Basis Pedicure


De basispedicure verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. In de behandeling verzorgt hij of zij de nagels en verwijderd eelt en, indien aanwezig, likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en maakt zonodig blauwdrukken. De basispedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig verwijst de pedicure de cliënt naar een gespecialiseerde collega of naar de huisarts.

Gespecialiseerde Pedicure


De gespecialiseerde pedicure die een aantekening ‘voetverzorging bij diabetici’en/of voetverzorging bij reumapatiënten bezit, heeft na de basisopleiding een bijscholing gedaan in de genoemde onderwerpen. Deze pedicure werkt volgens de vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer zij de cliënt moet doorsturen naar de (behandelend) arts.

Medisch Pedicure


De medisch pedicure is breed opgeleid. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen, deze kunnen o.a. ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en reparatie- en anti-druk technieken. Daarmee vergroot zij de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanner de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

 

 

 

 

 BEHANDELINGEN

 

Pedicurebehandeling

Een behandeling verloopt meestal in dezelfde volgorde. Als u voor het eerst bij mij in de praktijk komt wordt er een kort intake gesprek gehouden. Als het nodig is worden er ook blauwdrukken van uw voeten gemaakt.  Uw persoonlijke gegevens en uw anamnese worden geregistreerd.

 

Elke keer wanneer u een behandeling heeft worden uw gegevens bijgewerkt en zo ontstaat uw dossier. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld.

 

Basisvoetbehandeling

Als u voor het eerste keer komt dan wordt er een kort intakegesprek gehouden. De voeten worden geïnspecteerd en uw wensen worden doorgenomen. De persoonlijke gegevens en wensen worden genoteerd en als het nodig is worden er blauwdrukken van uw voeten gemaakt.


Na iedere behandeling worden uw gegevens bijgewerkt en zo ontstaat uw dossier. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld.

Een behandeling verloopt meestal in dezelfde volgorde. De voet wordt gedesinfecteerd. Er wordt gecontroleerd op ingroeiende of verdikte nagels, likdoorns op of tussen de tenen, likdoorns onder de voet of eeltvorming onder de voet of op de hiel. Vervolgens worden de nagels, als dit nodig is dunner gefreesd m.b.v. de pedicuremotor en geknipt.

 

Hierbij werk ik met een pedicuremotor die voorzien is van een spraytechniek waarbij tijdens het frezen een verkoelende en desinfecterende vloeistof vrijkomt waardoor een behandeling vrijwel pijnloos is.


Eelt en likdoorns worden zoveel mogelijk weggesneden en vervolgens zo glad mogelijk afgewerkt. Als afsluiting van de behandeling worden uw voeten verwend met een speciaal voor uw type voeten geschikte crème. Tijdens of na de behandeling zal worden uitgelegd hoe eventuele problemen kunnen worden voorkomen of verminderd.

 

Voetbehandeling voor diabetici en reuma

De basisvoetbehandeling wordt uitgebreid met extra aandacht voor de problemen die voorkomen bij de ziekte van diabetes mellitus en reuma. Het gevoel kan bijvoorbeeld verminderd zijn of juist erg pijnlijk. De voeten worden daarom gescreend.

O.a. wordt met behulp van een stemvork het diepte gevoel getest en met het monofilament wordt het oppervlakkige gevoel getest.

 

Het is erg belangrijk om de conditie van de voet goed in de gaten te houden. Daarom is de samenwerking met andere zorgaanbieders noodzakelijk in het belang van u als cliënt. Ik werk samen met de podotherapeuten uit de omgeving alsook met de praktijkondersteuners van de huisartsen.

 

Bij diabetes mellitus geldt dat de podotherapeut of de praktijkondersteuner, in samenwerking met de zorggroep, bepaalt hoe vaak u naar de pedicure mag voor medisch noodzakelijke voetzorg. Dit wordt betaald door de basisverzekering van uw ziektekostenverzekering.


De podotherapeut bepaalt wát medisch noodzakelijk is en geeft dit door aan de pedicure in een persoonlijk zorgplan. Cosmetische voetzorg bij de diabetische voet, zoals nagels knippen, voeten incrèmen, cosmetisch eelt weghalen, wordt dus NIET vergoed.

Na overleg kan dit tegen een meerprijs wel worden uitgevoerd. Dit kunt u NIET declareren bij de Ziektekostenverzekering.

 

Specialistische technieken

Afhankelijk van de klachten van u als cliënt worden passende specialistische behandelingen uitgevoerd. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen worden antidruktechnieken toegepast of worden ortheses vervaardigd.

 

Er kunnen nagelprothesen worden aangebracht en nagelreparaties worden uitgevoerd.

 

Om nagels te reguleren kunnen nagelbeugels geplaatst worden. Met de juiste technieken en materialen kunnen problemen aan uw voeten zoveel mogelijk worden opgelost.

 

Medicijnen

Van sommige medicijnen is het belangrijk dat ik weet welke u gebruikt, bijvoorbeeld bloedverdunners.

 

Ziekte

Ziekte kan in veel gevallen enkele eigenschappen van uw voeten beïnvloeden, zoals gevoel en bloedstolling. Het is voor mij goed om te weten of dit het geval is. De behandeling zal hier op worden aangepast.

 

Allergie

Het is voor de behandeling noodzakelijk te weten of u allergisch bent voor bepaalde producten. Zoals bijvoorbeeld bethadine of pleisters. Deze zullen dan tijdens de behandeling niet worden gebruikt.

 

Werken in de praktijk en ambulant

Een ambulante behandeling is uitermate geschikt wanneer u minder mobiel bent of om een andere reden moeilijk van huis kunt. De praktijk is op de begane grond gelegen en is makkelijk bereikbaar.

 

Vergoedingen

Pedicurebehandelingen worden vergoed door een aantal verzekeringen bij diabetes mellitus of reuma patiënten. U kunt dit bij uw verzekering navragen.

 

Wij zijn een Provoet praktijk

Wij zijn een Provoet-praktijk. Provoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Wij worden via de brancheorganisatie geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Pedicures kunnen uitsluitend lid worden van een brancheorganisatie wanneer zij voldoen aan erkende opleidings- en exameneisen. Daarnaast sta ik ingeschreven bij Procert in het Kwaliteitsregister voor pedicures. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundig voetverzorger behandeld worden.

© Copyright Medisch Pedicure Praktijk Haaften

Medisch Pedicure Praktijk HaaftenBanknummer: NL RABO 01577.99.085

KvK Midden: Nederland 50948156

BTW nummer: NL002036524B89


Provoet lidnummer: 308482

AGB-code zorgverleners: 96-009860

AGB-code praktijk: 96-59837

KRP-nummer: 11979

CONTACT

Pauwenkamp 2

4175 EV Haaften

0418 - 591216

PEDICURE TIJDEN


Tijden op afspraak.